Neurologie București – cum ajungi la cei mai buni medici?

De sănătatea creierului poate depinde bunăstarea noastră și relațiile pe care le avem cu familia și cu cei din jur. Din această cauză este important să ai grijă de acesta și să apelezi la specialiștii în neurologie din București atunci când simptomele o cer, dar și pentru consultații de rutină.

Dacă ești în căutare de  servicii de “neurologie București” trebuie să acorzi atenție unor detalii importante legate de specialiștii la care apelezi, cum te pot ajuta aceștia și ce așteptări ar trebui să ai de la ei  în funcție de simptomele și afecțiunile cu care te prezinți.

Când ai nevoie de o consultație de neurologie?

Poți apela la o consultație de neurologie atunci când vrei să te asiguri că sistemul tău nervos central și cel periferic funcționează în mod optim pentru o persoană de vârsta ta. Cu toate acestea, cele mai multe persoane apelează la un specialist în neurologie atunci când prezintă o serie de simptome, iar acestea interferează cu capacitatea de a realiza anumite sarcini sau chiar îi împiedică să se bucure de viață.

Printre cele mai comune simptome care ar trebui să te facă să cauți servicii de neurologie în București sau în altă localitate din țară, care se află în proximitatea ta, se numără:

Dureri de cap

Acestea pot indica o gamă largă de afecțiuni și din această cauză este indicat să ceri sfatul unui specialist în neurologie înainte ca durerile să devină mai agresive ca intensitate sau durată.

Dureri cronice

Acestea se pot întinde pe mai multe luni sau chiar ani și pot fi rezultatul unei afecțiuni neurologice sau al unei traume.

Amețeală

Vizita la o clinică de neurologie poate arăta dacă amețeala ta are la bază o afecțiune care ține de creier și în ce măsură duce la dezechilibru.

Amorțeală sau furnicături

Astfel de simptome pot avea mai multe cauze care țin de neurologie, printre acestea cea mai periculoasă fiind posibilitatea de a fi suferit de un accident vascular cerebral, dar, de obicei, se asociază și cu alte semne și simptome.

Stare de slăbiciune

Este recomandat să apelezi la un neurolog bun atunci când o astfel de stare are un impact negativ asupra capacității tale de a realiza anumite activități.

Probleme de mobilitate

Diferitele forme pe care le pot avea aceste probleme pot indica prezența unor afecțiuni care țin de sistemul nervos. Din această cauză este recomandat să apelezi la o clinică de neurologie pentru a stabili cu exactitate cauza.

Probleme cu vederea

Acestea pot fi cauzate de unele afecțiuni neurologice, dar și de îmbătrânire. În primul caz, expertiza unui neurolog poate duce la determinarea cauzei și începerea tratamentului adecvat.

Pierderi de memorie sau confuzia

Probleme de vorbire, probleme de memorie, modificări ale personalității sau confuzie sunt simptome care ar putea fi cauzate de tulburări sau probleme la nivelul creierului, coloanei vertebrale și nervilor.

Pierderea stării de conștientă

Dacă au fost excluse cauze de tip cardiac, hiper sau hipoglicemie, hipocalcemie, etc.

Ce presupune o consultație de neurologie?

O examinare neurologică constă într-o gamă de teste necesare pentru a determina aspecte precum forța musculară, coordonarea, sensibilitatea cutanată și memoria. În funcție de simptomele pe care le prezinți, un medic neurolog bun poate recomanda și o evaluare oftalmologică sau alte investigații.

Examenele neurologice urmează o structură clară. Încep întotdeauna cu o discuție în care medicul te va întreba despre simptomele pe care le prezinți și despre istoricul medical. Apoi, un neurolog bun va căuta semnele vizibile ale unei afecțiuni. Acestea pot include aspecte precum felul în care mergi, postura ta, simțul echilibrului, sensibilitatea cutanată sau orice dificultăți legate de mișcare.

În timpul unui consult de neurologie vor fi studiate:

  • Nervii cranieni

  • Sistemul motor și coordonarea

  • Senzațiile fizice

  • Sistemul nervos vegetativ 

Neurologie București – cum alegi clinica sau medicul?

Atunci când cauți servicii de neurologie București trebuie să iei în calcul o serie de detalii, precum:

  • Adresa. Alegerea unui neurolog bun la care poți ajunge repede se dovedește o idee practică, care te ajută să nu îți rezervi toată ziua pentru un consult.

  • Experiența și reputația. În acest fel poți avea o imagine clară a modului în care un neurolog interacționează cu pacienții și care este aria sa de expertiză.

  • Serviciile oferite. Dacă prezinți o serie de simptome care te îngrijorează este indicat să apelezi la o clinică de neurologie care oferă o gamă largă de servicii.

  • Programul. Acesta trebuie să fie îndeajuns de flexibil încât să îți poți programa un consult și eventualele teste și intervenții necesare în intervalul de timp dorit de tine.

Neurologie București prin rețeaua AMI

Rețeaua AMI este o comunitate de specialiști de top care reunește medici neurologi și nu numai din mai multe clinici specializate. În acest fel, atunci când te afli în căutarea unui medic neurolog bun ai la dispoziție un număr mare de specialiști, a căror pregătire se ridică la standardele internaționale. Vizitele la neurolog pot fi stresante și din acest motiv și pentru a-ți asigura accesul la servicii am implementat serviciul managerului de caz. Rolul acestuia este acela de a gestiona informațiile și programările care țin de actul medical.

Medici neurologi care te pot ajuta în rețeaua AMI 

Dr. Mujbada-Elmi Ayghiul

Dr. Ionela Codita

Dr. Vlad Cornea

Dr. Alexandru Cristescu

Dr. Amalia Ene

Dr. Ana Maria Ghitoiu

Dr. Cristina Hertea

Dr. Horațiu Ioani

Dr. Tudor Dimitrie Lupescu

Dr. Ioana Mindruta

Dr. Dan Mitrea

Dr. Oana Morari

Dr. Bianca Nitu

Dr. Catalina Oila

 

 

× Programarea dumneavoastră a fost înregistrată cu succes.