Știri și evenimente

Află cele mai recente știri.

December 17, 2020
În cazul unui diagnostic de astm bronșic la copii, plămânii și căile respiratorii se inflamează odată cu expunerea la anumiți factori declanșatori. Printre acești factori se numără diferite tipuri de infecții respiratorii, dar și factori care țin de calitatea aerului respirat, vorbim aici de noxe, praf sau polen.
November 12, 2020
Prin termenul „melanom” specialiștii far referire la o formă de cancer de piele care începe să se dezvolte în celulele numite melanocite. Aceste celule produc pigmentul pielii și se află în epiderm, precum și în alunițe.
November 04, 2020
Afecțiunea de astm bronșic este diagnosticată în general la copii și la adulții tineri, iar principalul semn de îngrijorare pentru ambele categorii este respirația îngreunată, cu șuierat.
October 22, 2020
Te confrunți cu o aluniță dureroasă? Ar trebui să știi că, deși cea mai periculoasă formă de cancer de piele, melanomul, se poate forma la nivelul unei alunițe mai vechi sau recente, nu întodeauna o aluniță dureroasă semnalează o problema gravă. Iată în ce situații ai putea să simți durere într-o aluniță.
October 13, 2020
Carcinomul bazocelular este cea mai frecventă formă de cancer de piele, care se poate extinde pe piele timp de ani de zile, dacă nu este diagnosticat la timp.
September 18, 2020
Cancerul de sân este formă de cancer cu cea mai ridicată răspândire în rândul femeilor, la nivel mondial, determinând și cel mai mare număr de decese, în rândul acestora. Peste 2 milioane de femei sunt afectate, anual, de această maladie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
August 28, 2020
Menopauza este un proces biologic normal, care este provocat de o modificare în activitatea hormonilor sexuali. Ovarele nu mai produc la fel de mulți hormoni feminini (estrogen și progesteron) și nu mai produc ovule.
August 20, 2020
Terapia sau managementul durerii, “medicamentul” și controlul durerii reprezintă o ramură a medicinei care folosește o abordare interdisciplinară pentru ușurarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții celor care trăiesc cu durere cronică.
August 13, 2020
O tensiune normală este un indicator foarte bun pentru gradul nostru de sănătate. Valorile prea mici sau prea mari ale tensiunii arteriale pot ascunde probleme grave de sănătate.
August 06, 2020
Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai frecvente și grave tipuri de cancer. La nivel global, în anul 2018, aproximativ 2,1 milioane de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune, conform studiului Globocan.

× Programarea dumneavoastră a fost înregistrată cu succes.